Pixi Perfekt

Ungdomsroman

Pixi er 17 år og har ingen fremtid. Brysterne er alt for små, og det mellem benene er helt forkert. Hun vil aldrig kunne lade nogen komme tæt på sig. Og da slet ikke Eskil fra parallelklassen. Afrikanske Isabella siger, at Pixi skal være glad for den krop, hun har, men hvad ved hun om det? Og hvad er det egentlig, Isabellas farverige mor hjælper kvinderne med, når de kommer i hendes lejlighed på Nørrebro? Pixi surfer ind og ud af intimkirurgien og følger debatten mellem piger, der får nye bryster og fjernet skammen forneden. Pixi er overbevist om, at det er vejen frem. Livet begynder først efter den operation. Hun vil være Pixi Perfekt.
Pixi Perfekt udkom den 11. oktober 2012 på Høst & Søn.

Artikel om intimkirurgi

af Bente Clod
Snittet i skridtet

Anmelderne om Pixi Perfekt

Fra Unge læser med Rosinante&Co af Pernille Kjær Stenstrøm, bogansvarlig i Magasin i Odense:

Så er PIXI PERFEKT læst. Rigtig god ungdomsbog. PIXI har det nok som rigtig mange unge piger. Hun tror ikke hun er god nok, ser ikke godt nok ud, har for små bryster og er nok ikke den der er nogen drenge der vil kigge efter. Hun modnes og hun har nogen rigtig gode venner. Heldigvis skal der både penge og mod til at opfylde hendes drømme, og det har hun ikke. Med tiden og hjælp fra vennerne lærer hun at tro på at hun måske er god nok som hun er skabt, eller hun vil i hvert tilfælde lige se tiden an. Denne bog kan mange lære noget af – LÆS DEN :)

Lærerværelset:

Bente Clod har skrevet en vigtig socialrealistisk bog. En bog, det er oplagt at inddrage i undervisningen i de ældste klasser, da der er masser af stof til diskussion og samtale om ungdomsliv, idealer, selvværd m.m. I en verden, hvor det er blevet helt almindeligt at få opereret sine bryster, hvis man ikke lige er tilfreds med størrelsen, at botex behandlinger er en selvfølgelighed og kropsbehåring et no go, kan pigerne meget nemt og i en meget tidlig alder opleve et pres, de måske ikke helt kan håndtere og det kan derfor være rigtig godt og vigtigt, at få den slags diskussioner i klasserummet også med drengene, som måske slet ikke har det kvindeideal, som pigerne går og tror.

Peter Kock Henrichsen fra Kultur for Unge:

Det er altså virkelig skønt, at ikke kun Bente Clod var modig nok til at skrive den, men at I også var modige nok til at bakke den op. En super vigtig samtidsbog for de unge! Den kan jeg juble længe over, for der er virkelig langt imellem danske, socialrealistiske ungdomsromaner, der tør det her. […] Bente Clods Pixi perfekt er den modigste ungdomsbog i flere år. Den er ubetinget på pigernes side, og den er på en befriende ligefrem måde med til at fjerne endnu et tabu fra den danske ungdomslitteratur.
Læs mere på Kultur for Unge.

Merete Trap, Lektør, uge 45:

Velskrevet og interessant bog om at være ung og mangle selvtillid. Passer godt ind i tidens problematikker om groteske skønhedsidealer og unge pigers reaktion herpå.

Dagbladet Ringkøbing-Skjern, 4. februar 2013:

En velskrevet ungdomsroman om et aktuelt emne, som optager mange unge piger.

Anette Grønholt Andersen, Børn & Bøger:

Skønhedsidealer, som er urealistiske og måske sætter dagsordenen for unge pigers forventning til sig selv sættes på en god og forståelig måde til debat. […] Pixi Perfekt er velskrevet og kan anbefales til målgruppen – unge piger.

Køb Pixi Perfekt her