Brud

Bettina Heltberg skrev i Politiken d. 4. maj 1977 under overskriften Brud der heles:

Bente Clod kan skrive. Det har hun bevist mange gange – ikke mindst med kronikker i Politiken, som man altid husker bagefter. Der var den om det kedsommelige autoriserede danske samleje, som hun vandt andenprisen med i Politikens kronik-konkurrence i kvindeåret, og der var (endnu bedre, synes jeg) kronikken fra sidste sommer om lykken ved at stille sin tørst – den hed simpelthen Vand, og den var læskende, vittig og dejlig […] Den levende stil, de spontane og modige iagttagelser er også kommet med i Bente Clods første roman, Brud […]

Ekstra Bladets Kurt Mathisen skrev samtidig:

Midt under avisstrejken har Bente Clod i Information givet udtryk for, at mænd ikke kan anmelde kvindelitteratur – det ville jo være det samme, som hvis en vegetar gav sig til at anmelde en fransk kogebog. Om det var for at forebygge, at en mand fik fingrene i hendes egen roman Brud ved jeg ikke, men nu har jeg altså læst den. Og hvad enten Bente Clod synes om det eller ej, så vil jeg tillade mig at have den mening, at det er en af de vigtigste bøger, der er udkommet i lang tid. På godt og ondt.

I Sverige skrev Åsa Moberg i Aftonbladet i maj 1977:

Jeg troede ikke, jeg kunne læse dansk før jeg gjorde et forsøg med Brud af Bente Clod … Jeg har svært ved at forestille mig en eneste kvinde som ikke har lyst til at læse denne her bog.

Da bogen udkom på svensk under titlen Uppbrott, skrev Dagens Nyheters Annika Berg bl.a.:

[…] Uppbrott er en varm, humoristisk og bestyrkende bog. Bentes historie er ikke enestående, men det almengyldige i den formidles på en måde som hverken er banal eller triviel. Bente Clod er en meget ærlig forfatter, hun idealiserer ikke noget i skildringen af sig selv som kvinde og menneske, vægrer sig ikke mod at gøre rede for negative opdagelser i sine erfaringer med andre kvinders måde at leve og tænke på.

Märta Tikkanen skrev i Afton-bladet:

[…] Ikke mindst derfor synes jeg så meget om Brud: fordi den tror på menneskene. Den tror på, at man kan arbejde sammen og elske sammen uden at vende ryggen til verden.

Brud udkom i Danmark i 11 oplag, før bogen blev udsendt som paperback. Herhjemme blev den solgt i 18.500 eksemplarer, i Sverige i 42.809. Ialt solgte bogen 71.500 eksemplarer i de nordiske lande.